Stravování

Jídelníček

Datum: 
 
Den Snídaně Svačina Oběd Svačina Večeře
Pondělí Bílá káva, čaj, máslo, džem, tmavé pečivo, chléb  A-1,7 vajíčko A-3 Zeleninová polévka s kapáním, Znojemská omáčka, vepřové maso, houskový knedlík A-1,3,9 sušenka  A-1,8

Krupicová kaše s kakaem A-1,7

Úterý Bílá káva, čaj,   pomazánka, pečivo, chléb  A-1,7 ovoce Česneková polévka, Smažený holandský řízek, brambory, okurka + dú  A-1,7,9 jogurt    A-7 Květáková polévka s noky, chléb A-1,3,7
Středa Bílá káva, čaj,  máslo, sýr Arla, pečivo, chléb  A-1,7

Pekáčová buchta/dia   A-1,3,7

Zeleninová polévka s těstovinou, Boloňské špagety + dú      A-1,3,7,9 ovoce Obložený talíř (uzenina, sýr, okurka, máslo, chléb)  A-1,7  
Čtvrtek Bílá káva, čaj, máslo, paštika, chléb, tmavé pečivo  A-1,7 ovoce Zeleninová polévka s vaječnou jíškou, Pečený vepřový bok, bramborový knedlík, zelí +dú A-1,3,7,9 mléko, rohlík    A-1,7 Šunková pěna, chléb    A-1,4,7
Pátek Bílá káva, čaj, máslo, plátkový sýr, rajče, pečivo, chléb  A-1,7 tavený sýr   A-7 Gulášová polévka, Nudle s mákem a tvarohem   A-1,3,7 ovoce Vepřové maso na kmíně, chléb  A-1
Sobota Kakao, káva, čaj, máslo, vánočka, pečivo  A-1,7 jogurt  A-7 Polévka z červené čočky, Zapečené těstoviny s kuřecím masem a zeleninou  A-1,3,7 moučník A-1,3,7 Pomazánkové máslo, chléb  A-1,7
Neděle Kakao, káva, čaj, máslo, vánočka, džem/dia, pečivo  A-1,3,7 džus Zeleninová polévka se zavářkou, Vinná klobása, bramborová kaše   A-1,3,9 moučník  A-1,3,7 Aspik se šunkou a zeleninou, chléb  A-1,7

 
Jídelníček v modře vyznačeném poli „Oběd“ je platný pro terénní pečovatelskou službu.

Změna jídelníčku i alergenů vyhrazena.

Kvalita na prvním místě

Stravování je zajišťováno v moderní kuchyni, kde jsou dodržovány veškeré standardy hygieny a bezpečnosti práce. Kvalifikovanými pracovníky kuchyně je při výrobě pokrmů dbáno na používání kvalitních surovin a vaření bez polotovarů. Například vaření domácích knedlíků nebo pečení moučníku.

V jídelně, nebo na pokoji

Velká část klientů se stravuje v jídelně Domova. Klienti mohou využít i stravování na pokojích, kam je jídlo dopravováno pracovníky sociální péče.

Pět jídel za den

Denně jsou pro klienty připravovány 3 hlavní jídla (snídaně, oběd, večeře) a dopolední, odpolední svačina. Pro diabetiky je také určena druhá večeře. Stravu je možné uzpůsobit individuální potřebě každého klienta (racionální, diabetická, žlučníková dieta).
Datum zveřejnění Název dokumentu Typ souboru Velikost souboru
24. 09. 2023 Seznam alergenů .pdf 1 MB Stáhnout
top