Jídelníček

Datum: 10.3. - 16.3.2025
 
Den Snídaně Svačina Oběd Svačina Večeře
Pondělí Bílá káva, čaj, máslo, džem/dia, tmavé pečivo, chléb  A-1,7 tavený sýr A-7 Celerový krém, Zapečené francouzské brambory s uzeným masem, červená řepa           A-1,3,7,9 sušenka  A-1,8

Jarní zeleninová polévka, chléb   A-1,7

Úterý Bílá káva, čaj, pomazánka, chléb, pečivo  A-1,7 ovoce
 
Zeleninová polévka s kapáním, Pečené kuřecí stehno, bramborový knedlík, zelí  A-1,3,7 jogurt   A-7 Pudinková miska s ovocem a piškoty
A-1,7
Středa Bílá káva, čaj, máslo, nutella(dia džem), pečivo, chléb  A-1,7

sladké pečivo/dia
pečivo    A-1,7 

Bramborová polévka, Čočka na kyselo, párek, okurka       A-1,3,7 ovoce Zapečená brokolice, brambory
A-1,3,7
Čtvrtek Bílá káva, čaj, máslo, sýr Arla, chléb, tmavé pečivo  A-1,7 ovoce Květáková polévka, Čevabčiči, brambory, hořčice, cibulka      A-1,3,7,9 mléko, rohlík   
A-1,7

Vajíčková pomazánka, chléb             A-1,3,4,7

Pátek Bílá káva, čaj, čerstvý sýr, pečivo, chléb   A-1,7 okurka  Polévka kulajda, Nudle s mákem a tvarohem      A-1,3,7,9 ovoce Ovar, hořčice, chléb
A-1,10
Sobota Kakao, káva, čaj, máslo, vánočka/dia, pečivo  A-1,7 jogurt         A-7 Kapustová polévka, Hovězí maso na houbách, těstoviny      A-1,9 moučník A-1,3,7 Sýr Zálesák,  chléb  A-1
Neděle Kakao, káva, čaj, džem, máslo, vánočka/dia, pečivo  A-1,7 přesnídávka Zeleninový vývar s těstovinou, Pečená vepřová plec, brambory, nakládaná zelenina        A-1,3,7,9 moučník   A-1,3,7 Salám vysočina 100g, máslo porce, chléb
A-1,7


 
Jídelníček v modře vyznačeném poli „Oběd“ je platný pro terénní pečovatelskou službu.

D.Ú. - dietní úprava

Změna jídelníčku i alergenů vyhrazena.

Kvalita na prvním místě

Stravování je zajišťováno v moderní kuchyni, kde jsou dodržovány veškeré standardy hygieny a bezpečnosti práce. Kvalifikovanými pracovníky kuchyně je při výrobě pokrmů dbáno na používání kvalitních surovin a vaření bez polotovarů. Například vaření domácích knedlíků nebo pečení moučníku.

V jídelně, nebo na pokoji

Velká část klientů se stravuje v jídelně Domova. Klienti mohou využít i stravování na pokojích, kam je jídlo dopravováno pracovníky sociální péče.

Pět jídel za den

Denně jsou pro klienty připravovány 3 hlavní jídla (snídaně, oběd, večeře) a dopolední, odpolední svačina. Pro diabetiky je také určena druhá večeře. Stravu je možné uzpůsobit individuální potřebě každého klienta (racionální, diabetická, žlučníková dieta).
Datum zveřejnění Název dokumentu Typ souboru Velikost souboru
24. 09. 2023 Seznam alergenů .pdf 1 MB Stáhnout
top