Jídelníček

Datum: 8.9. - 14.9.2025
 
Den Snídaně Svačina Oběd Svačina Večeře
Pondělí Bílá káva, čaj, máslo, džem/dia, tmavé pečivo, chléb  A-1,7 vajíčko   A-3 Zeleninová polévka  s kapáním, Vepřové maso v mrkvi, brambory       A-1,3,7,9 sušenka  A-1,8

Pudinková miska s ovocem a piškoty       A-1,7

Úterý Bílá káva, čaj,  sýr Arla, chléb, pečivo  A-1,7 ovoce
 

Celerový krém, Kuřecí stehno, bramborový knedlík, zelí
  A-1,3,7

jogurt   A-7 Kuřecí šunka 100g, máslo porce, chléb
A-1
Středa Bílá káva, čaj, pomazánka, pečivo, chléb  A-1,7

Sladké pečivo / dia pečivo     A-1,3,7 

Zeleninová polévka s fritátovými nudlemi, Rozlítaný vepřový ptáček, houskový knedlík          A-1,7,9 ovoce Míchaná vajíčka, chléb
A-1,3,7
Čtvrtek Bílá káva, čaj, med, máslo, chléb, tmavé pečivo  A-1,7 okurka Česneková polévka, Perlový kuskus s krůtím masem zeleninou a žampiony      A-1,3,7,9 mléko, rohlík  
A-1,7

Tuňáková pomazánka, chléb   A-1,7

Pátek Bílá káva, čaj, lučina, pečivo, chléb   A-1,7 okurka Knedlíčková polévka, Rýžový nákyp se švestkami    A-1,3,7,9 ovoce Těstovinový salát se zeleninou  A-1,7
Sobota Kakao, káva, čaj, máslo, vánočka/dia, pečivo  A-1,7 jogurt           A-7

Bramborová polévka, Čočka na kyselo, párek, okurka   A-1,3,7,9

moučník A-1,3,7 Sýr Maasdamer, máslo porce, chléb
A-1,7
Neděle Kakao, káva, čaj, džem, máslo, vánočka/dia, pečivo  A-1,7 džus Zeleninová polévka s quinou, Máslový řízek, bramborová kaše             A-1,3,7 moučník   A-1,3,7 Paštika Krajanka, chléb
A-1,7,10


 
Jídelníček v modře vyznačeném poli „Oběd“ je platný pro terénní pečovatelskou službu.

D.Ú. - dietní úprava

Změna jídelníčku i alergenů vyhrazena.

Kvalita na prvním místě

Stravování je zajišťováno v moderní kuchyni, kde jsou dodržovány veškeré standardy hygieny a bezpečnosti práce. Kvalifikovanými pracovníky kuchyně je při výrobě pokrmů dbáno na používání kvalitních surovin a vaření bez polotovarů. Například vaření domácích knedlíků nebo pečení moučníku.

V jídelně, nebo na pokoji

Velká část klientů se stravuje v jídelně Domova. Klienti mohou využít i stravování na pokojích, kam je jídlo dopravováno pracovníky sociální péče.

Pět jídel za den

Denně jsou pro klienty připravovány 3 hlavní jídla (snídaně, oběd, večeře) a dopolední, odpolední svačina. Pro diabetiky je také určena druhá večeře. Stravu je možné uzpůsobit individuální potřebě každého klienta (racionální, diabetická, žlučníková dieta).
Datum zveřejnění Název dokumentu Typ souboru Velikost souboru
24. 09. 2023 Seznam alergenů .pdf 1 MB Stáhnout
top